Boerenkoolsalade met geroosterde zoete aardappelen, granaatappelpitjes en balsamico-vinaigrette
Deze boerenkoolsalade is rijk aan vezels, vitamines en antioxidanten. Het is een geweldige manier om boerenkool in je dieet op te nemen en tegelijkertijd van heerlijke smaken te genieten.
Ingrediënten
Voor de salade
- 1 bos boerenkool, gewassen, nerven verwijderd en fijngesneden
- 2 stuks zoete aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
- 1/2 kopje granaatappelpitjes
- 1/4 kopje gehakte walnoten (optioneel)
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout en peper naar smaak
Voor de balsamico vinaigrette
- 1/4 kopje extra vierge olijfolie
- 2 eetlepels balsamicoazijn
- 1 theelepel honing
- 1 teentje knoflook fijngehakt
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Plaats de blokjes zoete aardappel op een bakplaat, besprenkel met 2 eetlepels olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Rooster de zoete aardappelen ongeveer 25-30 minuten in de voorverwarmde oven, of tot ze zacht en goudbruin zijn. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen.
- Terwijl de zoete aardappelen roosteren, bereid je de boerenkool voor. Snijd de boerenkool in fijne reepjes en plaats deze in een grote kom.
- Maak de balsamico-vinaigrette door in een kleine kom de extra vierge olijfolie, balsamicoazijn, honing, fijngehakte knoflook (indien gewenst), zout en peper te mengen. Klop alles goed door elkaar tot een gladde dressing.
- Giet de balsamico-vinaigrette over de boerenkool en masseer de dressing in de bladeren met schone handen. Hierdoor wordt de boerenkool zachter en smaakvoller.
- Voeg de geroosterde zoete aardappelen toe aan de boerenkool in de kom.
- Strooi de granaatappelpitjes en gehakte walnoten (indien gebruikt) over de salade.
- Meng alles voorzichtig door elkaar zodat de ingrediënten goed gemengd zijn.
- Serveer de boerenkoolsalade direct als een gezonde en smakelijke maaltijd. Geniet ervan!