Gestoofde pastinaak
Gestoofde pastinaak is een eenvoudig en smaakvol bijgerecht dat de aardse en zoete smaak van pastinaak benadrukt. Het wordt bereid door pastinaak te stoven in een smaakvolle bouillon, samen met ui, knoflook en kruiden naar keuze. Het gerecht is gemakkelijk te maken met minimale voorbereidingstijd en ingrediënten.
Ingrediënten
- 500 gram Pastinaken
- 2 eetlepels Boter of olijfolie
- 1 Ui, fijngehakt
- 2 teentjes Knoflook, fijngehakt
- 250 ml Groentebouillon
- Zout en peper naar smaak
- Verse peterselie of tijm voor garnering optioneel
Instructies
- Schil de pastinaken en snijd ze in plakjes van ongeveer 1 cm dik.
- Verhit de boter of olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.
- Voeg de fijngehakte ui toe aan de pan en bak deze tot ze zacht en lichtbruin zijn, ongeveer 3-4 minuten.
- Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak nog eens 1-2 minuten, tot de knoflook geurig is.
- Voeg de plakjes pastinaak toe aan de pan en bak ze kort aan, ongeveer 2-3 minuten.
- Giet de groentebouillon in de pan en breng aan de kook.
- Zet het vuur laag en laat de pastinaken sudderen in de bouillon, afgedekt, tot ze zacht zijn, ongeveer 15-20 minuten. Roer af en toe om.
- Breng de gestoofde pastinaak op smaak met zout en peper.
- Serveer de gestoofde pastinaak warm, gegarneerd met verse peterselie of tijm indien gewenst.