Cock

Eigenaar / Maaltijdspecialist

“Ik zeg altijd maar zo; groenteboer is geen beroep maar een roeping. En dat bedoel ik natuurlijk in de positieve zin van het woord.”

Op zijn 16e is Cock bij zijn vader in de winkel in vaste dienst genomen. Vroeger was het namelijk een gewoonte om bij je vader in de winkel te komen werken. Uiteraard had hij er natuurlijk wel ontzettend veel zin in en dat blijkt ook wel, want aankomend jaar zit hij al 50 jaar in het vak! Vandaag de dag leert hij nog steeds elke dag. Hij leest verschillende boeken om er bijvoorbeeld achter te komen wat voedsel nou echt voor je lichaam kan betekenen. Zo is hij onlangs in contact gekomen met een voedingsconsulente die Cock op weg helpt naar gespecialiseerde maaltijden. Denk hierbij aan koolhydraatarme maaltijden en bijvoorbeeld ook allergeenvrije maaltijden.

Hoe een werkdag voor Cock eruit ziet? De wekker gaat om 04.30 uur in de ochtend. Het eerste wat hij doet is een bak koffie zetten voor zichzelf en voor zijn vrouw Louise. Vervolgens springt hij onder de douche en tussen 5.15 en 5.30 uur gaat hij de deur uit. Vaak eerst naar de winkel om de eerste lading aardappels voor die dag te koken, zodat hij bij terugkomst direct de aardappelpuree kan stampen. Als de aardappels eenmaal in de steamer zitten vertrekt Cock naar het Forepark om zijn handel in te kopen voor die dag.
“Inkopen vind ik eigenlijk het allerleukste van de dag. Je komt collega’s en grossiers tegen en bespreekt zaken met elkaar. Bovendien ben je er natuurlijk om je handel in te kopen. Ik vind het belangrijk om mijn inkopen te zien en ruiken (en soms ook proeven), want ik ben van mening dat je je handel niet telefonisch kan inkopen. Ik vind het belangrijk om te zien hoe de kwaliteit is.”
“Het verschilt een beetje per dag. Op maandag kook ik zomaar 100 kilo stamppot, de rest van de week is het bij koken zodat de traiteur er altijd vol bij ligt. Door de jaren heen zijn we ontzettend gegroeid met onze maaltijden en is ook onze bezorgservice een heel belangrijk onderdeel geworden van onze werkzaamheden. We doen dit nu al zo’n 30 jaar!”

“Het verschilt een beetje per dag. Op maandag kook ik zomaar 100 kilo stamppot, de rest van de week is het bij koken zodat de traiteur er altijd vol bij ligt. Door de jaren heen zijn we ontzettend gegroeid met onze maaltijden en is ook onze bezorgservice een heel belangrijk onderdeel geworden van onze werkzaamheden. We doen dit nu al zo’n 30 jaar!”

In zijn vrije tijd, al is dat nog niet zo heel vaak, zit Cock graag op zijn motor om samen met zijn zoon Lesley en schoonzoon Remko een leuke rit te maken. Zelfs in zijn vrije tijd is Cock nog met zijn werk bezig. Hij bezoekt graag collega’s om ideeën op te doen. Hij rijdt daar zelfs voor naar België om daar zijn Belgische collega’s te bezoeken. Sinds kort is hij ook aan het paddel geslagen. Een sport wat een combinatie is van squash en tennis. Verder vindt Cock het heerlijk om met zijn vrouw Louise een middag te gaan fietsen, om er met de caravan op uit te gaan en verder trekt hij ook vaak op met zijn (klein)kinderen.