Over van Rijn Culinair

Wij zijn van Rijn Culinair; de bekendste en culinairste groentewinkel van Leidschendam en omstreken. Van Rijn Culinair is een begrip in de omgeving en ons familiebedrijf bestaat al sinds 1925. Onze uitblinkers zijn de verschillende soorten rauwkosten en salades, kant en klare maaltijden, een grote variatie in vers geperste fruitsappen, soepen en alle vers gesneden groenten- en fruitsoorten. Bij het maken van al onze producten hebben we maar één doel voor ogen: alles moet gewoon lekker én gezond zijn! Daarom gebruiken wij alleen de beste en verste ingrediënten waarvan een groot deel direct uit onze winkel komt. En elke dag zijn we er trots op om met de mooiste kwaliteits ingrediënten te mogen weken.

De geschiedenis van Van Rijn Culinair

Ons verhaal begint in 1925. Opa Cor van Rijn is met paard en wagen begonnen aan de Stompwijkseweg 21 in Stompwijk. Opa Cor deed zijn inkopen bij veilig Veur en vervoerde zijn handel met paard en wagen terug naar huis. Tegenwoordig is het voor ons niet meer rendabel om direct onze handel op de veiling in te kopen. We moeten te grote hoeveelheden afnemen wat voor ons niet haalbaar is. Daar zijn we als groentespeciaalzaak gewoonweg te klein voor. Tegenwoordig kopen we onze handel in op het Forepark. Daar zitten al onze grossiers waar wij al meer dan 40 jaar iedere ochtend onze handel kunnen uitzoeken. Je moet de handel namelijk zien én ruiken. Kun je bij de ene leverancier niks vinden? Dan ga je naar de ander.

In 1954 is opa Kees van Rijn voor zichzelf begonnen, ook met paard en wagen aan de Boslaan nummer 9 in Veur. Tot de begin jaren ‘70 heeft Kees op dezelfde manier als Cor zijn handel verkocht en in 1961 werd de eerste fysieke winkel geopend op de Damlaan nummer 7. In 1971 heeft Cock van Rijn op 16 jarige leeftijd zijn intrede in de zaak genomen en in 1990 nam hij de groentezaak van zijn vader Kees over. Zeven jaar later, in 1997, begon Chantal op 12 jarige leeftijd te helpen in de winkel en inmiddels zijn Cock en Chantal het traject gestart waarin Chantal de winkel uiteindelijk van haar vader overneemt. Wij vinden het dan ook ontzettend gaaf om te zien hoe de geschiedenis zich weer aan het herhalen is.

Wat van Rijn Culinair uniek maakt

Kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel. Wij werken dan ook alleen met enkel kwaliteitsvolle producten. Versheid en ambachtelijkheid komen op de eerste plaats. Alleen op deze manier kunnen wij ons onderscheiden van de supermarkten.

Van rauwkostsalades tot koelverse maaltijden en van soepen tot sappen boordevol vitamines, alles wordt bereid in eigen keuken die voldoet aan de strenge hygiëne regels opgelegd door het Voedselagentschap.

Wat u van Rijn Culinair kunt verwachten

⭐  Hoge kwaliteit en versheid van de producten
⭐  Kennis en vakmanschap bij de leiding
⭐  Verkoopmedewerkers met kennis van ons assortiment
⭐  Een uitgebreid assortiment met meer dan 20 maaltijden, soepen, rauwkostsalades, vers geperste sappen, gesneden groenten en meer

Klantvriendelijkheid

Wij vinden het heel belangrijk dat elke klant met een tevreden gevoel bij ons de deur uitgaat en dat onze klanten altijd vriendelijk geholpen worden. Wij staan dan ook altijd klaar voor al uw vragen. Steeds meer mensen zijn bijvoorbeeld allergisch voor bepaalde ingrediënten. Daarom zijn al onze producten voorzien van een etiket waarop u juiste en gedetailleerde informatie terugvindt ten behoeve van allergenen en ingrediënten. U kunt natuurlijk ook één van onze medewerkers aanspreken. Wij voorzien u graag van de juiste informatie.

Kwaliteit en professionaliteit

Wij hechten veel waarde aan kwaliteit en eisen dat ook van onze partners. Onze handel kopen we grotendeels in op het Forepark en regelmatig bezoeken wij lokale boeren om onze handel rechtstreeks in te kopen. Neem bijvoorbeeld onze heerlijke eieren. Deze worden rechtstreeks van onze eier-leverancier in Voorthuizen/Barneveld geleverd. Tijdens een flitsbezoek probeerden wij de jonge kaas, oude kaas en dubbele dooier eieren. Alles van dezelfde leverancier en wie weet een mooie uitbreiding voor ons winkelassortiment.