Verse vijgen met geitenkaas uit de oven
De vijg groeit aan een kleine boom met sierlijke bladeren, die veel zon nodig heeft. Per jaar kan er wel 3 tot 4 keer geoogst worden aan de vijgenboom. Vijgen hebben een dun leerachtige schil.Het vruchtvlees is vlezig, witroze of donkerrood van kleur en bevat veel eetbare pitjes. Vijgen zijn zoet, droog en aromatisch. Zeer verse vijgen kun je met de schil opeten.Omdat vijgen zo delicaat zijn en al zo’n lekkere eigen smaak hebben, is het een aanrader om ze bescheiden op te dienen. Zonder al te veel andere smaken. Zo komt de vijg optimaal tot zijn recht.Verse vijgen kunt u wassen en zo uit het vuistje eten, maar u kunt nog zoveel meer met verse vijgen. In dit recept nemen we u mee hoe u verse vijgen met geitenkaas uit de oven kunt klaarmaken.
Ingrediënten
- 6 stuks vijgen
- 3 ons geitenkaas
- 2 eetlepes walnoten gekruimeld optioneel
- 1 snufje zout
- 1 snufje peper
- 3 blaadjes fijn gesneden salie
- 2 eetlepels honing
Instructies
- Snijd de steeluiteinden van elke vijg af. Snijd ze kruiselings door zodat ze als bloemen opengaan. Maar niet te ver, gewoon diep genoeg om de vijgen te vullen.
- Vul elke vijg met geitenkaas en voeg optioneel de verkruimelde walnoten eraan toe. Kruid ze met een beetje peper en zout en strooi de salie erover.
- Leg ze in een ovenschaal en bak ze 8-10 minuten af op 180⁰C tot de geitenkaas begint te smelten of verkleuren.
- Haal ze uit de oven en serveer ze besprenkeld met honing.